keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Voit olla sanomatta sanakaan muttet voi olla viestimättä!

Matkan sanattoman viestinnän salaisuuksiin voi aloittaa päivittäin ensin aamupalapöydässä ja sitten peilin edessä. Mieti tuokio mitä päivä tuo tullessaan ja ketä mahdollisesti tulet tapaamaan. Asettele sitten asenteesi oikealle kanavalle ja pue päivän koitoksia varten vaatteet, joiden arvelet olevan tuleviin haasteisiisi loistavat.
Kurkista sitten nopeasti kokovartalopeiliin.
Jos sinulla olisi 20 sekuntia aikaa tehdä tuttavuutta uuden, sinulle tärkeän henkilön kanssa, mitä päivään valitsemasi asenne, vaatteet, ilmeesi ja perusolemuksesi hänelle
sinusta kertoo?
Muistathan, että ensivaikutelman voit tehdä vain kerran?

Keskustellessamme aistimme toisistamme monia asioita, vaikka emme niitä aina sanoiksi pukisikaan. Se, millä tunnetilalla viestimme kuorrutamme ja miten ääntämme käytämme ja miten lähelle vastapuolta menemme ja millaisia katseita sekä ilmeitä keskustelun aikana toisiimme luomme jää usein sanoja vahvemmin muistikuviimme. Aistimamme mielikuvat vauhdittavat kanssakäymistämme joko hedelmälliseen yhteistyöhön tai toisistamme erilleen. Joskus kuulee ihmisten kertovan, että ”olemme samalla aaltopituudella”. Kyseessä on silloin todennäköisesti samantyylinen sanaton viestintä, joka vahvistaa molemminpuolista ymmärretyksi tulemista.

Oletko Sinä miettinyt miten paljon kehonkielellä, sanattomalla viestinnällä on vaikutusta siihen, että vastapuolelle jää asiastasi oikeanlainen käsitys? Toisaalta oletko edes ottanut kehonkielesi käyttöösi saadaksesi viestisi paremmin perille? Tiedätkö mistä sinun omat vuorovaikutuksesi karikot syntyvät? Kuinka paljon olisit valmis harjoittelemaan sanatonta viestintää ja uskallatko lähteä muuttamaan omia totuttuja tapojasi?

Mitä haluaisit viestiä itsestäsi ja millaisen ensivaikutelman haluaisit antaa? Mitä esimerkiksi työuraltasi tavoittelet? Haluaisitko ottaa viestinnässäsi uusia askeleita? Siinnäpä pähkinöitä purtavaksi. Yksin on vaikea lähteä oikeaan suuntaan, ystävän kanssa asia on jo paljon helpompaa ja kuten urheilussakin valmentajan
kanssa tulosta syntyy nopeasti, kivuttomasti ja helpommin kuin yksin ahertaen ;).

Hellimön Sanattoman viestinnän salat –illassa avasimme hieman mitä sanaton viestintä on ja miten voisimme etukäteen valmistautua ottaaksemme sanattoman viestinnän positiivisesti hyötykäyttöömme. Toivon, että ilta antoi runsaalle kuulijakunnalle ajateltavaa ja positiivisen kimmokkeen oman ilmaisun parantamiseen!

Iloisin ilmein,
Niina Voutilainen
esiintymisvalmentaja
http://www.esiintymisvalmennus.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti